fbpx

Прості кроки
до бездоганно
гладенького тіла

Немає занадто старих для м'якої шкіри свого тіла, але підтримка зовнішнього шару гладким і еластичним дійсно вимагає деяких додаткових зусиль для кожної дорослої людини. Ви можете звертати пильну увагу на шкіру обличчя та рук і при цьому легко ігнорувати решту тіла, що з часом може призвести до сухості і шорсткості шкіри вашого тіла.

Шкіра втрачає свою м'якість з кількох причин. Холодне повітря і низька вологість можуть висушити її, а дратівливі продукти або одяг можуть привести до натирання, появи бугорків і наривів. Крім того з віком ваша шкіра виділяє менше поту і масла.

Кілька змін у щоденному догляді за шкірою можуть суттєво вплинути на те, як вона виглядатиме і якою буде на дотик. Ось що пропонують дерматологи.

Не варто терти шкіру тіла надто сильно

Було б непогано відтирати тіло за допомогою грубої губки або мочалки або використовувати скраб, виготовлений із зерен, насіння та інших дрібних частинок. Але це може викликати почервоніння і крихітні надриви на вашій шкірі, особливо якщо вона у вас чутлива.
«Тіло може сприймати це як травми» - і про це свідчать доктора медицини і дерматологи клінік з усього світу. Для багатьох людей бажано використовувати м'яку серветку (рушник) для миття тіла з рясним піноутворенням. Дерматологи також рекомендують серветки для миття тіла, тому що їх легко регулярно прати, що може допомогти запобігти потраплянню бактерій.
Важливо! Періть рушник для миття тіла не менше одного разу на тиждень і міняйте не менш ніж через 2,5 місяця.
Якщо скраби з шорсткою текстурою не турбують вашу шкіру, то їх можна час від часу використовувати, вони можуть бути хорошими але не більше ніж один раз в тиждень. Для щоденного догляду - особливо взимку, коли шкіра стає сухішою - рекомендується м'яке мило або гелі для душу.

Уникайте ароматизаторів і агресивних хімікатів

Ароматичне мило і засоби для миття тіла можуть зробити ваш душ приємним на запах, але в них є хімічні речовини, які можуть дратувати вашу шкіру. Спробуйте мило без ароматів і не використовуйте миючі засоби, і ви відразу помітите різницю.
Ви також можете знайти мило та засоби для миття тіла, із зволожуючими компонентами (олія або на основі рослинної олії). Мило з гліцерином або вазеліном (інша назва вазеліну) також допомогає ущільнити вологу, а не зняти її.

Посушити і зволожити

Як тільки ви вийдете з душу, промокніть себе чистим сухим рушником. Намагайтеся не терти, це може дратувати шкіру. Потім, поки ваша шкіра ще волога, нанесіть густий зволожуючий крем.
Виберіть той, який іде у банці або в тюбику, а не лосьйон у колбі з дозатором. «Лосьйони іноді містять спирт або інші інгредієнти, щоб зробити їх більш розведеними, в той час як креми будуть більш густими і допоможуть краще утримувати вологу», - рекомендують дерматологи.
Шукайте крем із ніжним хімічним відлущувачем, як молочна або саліцилова кислота. Це може допомогти скинути частину грубого зовнішнього шару сухої мертвої шкіри. І не забудьте про аромат і консерванти, які іноді подразнюють чутливу шкіру і викликатють почервоніння або висип.

Не забувайте про сонцезахисний крем

Перебуваєте багато часу на сонці? Захистіть будь-яку відкриту поверхню шкіри сонцезахисним кремом широкого спектра з SPF не менше 30. Сонячний опік може викликати тимчасове відчуття сухості і шорсткості шкіри.
«Ультрафіолетові промені в сонячному світлі можуть пошкодити еластин і колаген у шкірі. Це може призвести до того, що їх текстура стане роздратованою», - кажуть дерматологи.
Крім того, це може викликати утворення лускатих і грубих плям, званих актинічними кератозами, які можуть перетворитися на рак шкіри, якщо їх не лікувати.

Не покладайтеся на тонізуючі лосьйони

Заманливо вважати, що лосьйон може зробити шкіру більш гладкою. Але безрецептурні продукти, які стверджують, що вони підтягують шкіру або зменшують целюліт, не працюють, в усякому разі, не надовго.
«Деякі з цих тонізуючих лосьйонів містять інгредієнти, які викликають припухлість шкіри, що може змінити її зовнішній вигляд протягом години або близько того", - твердження дерматологів. Але це тільки тимчасово, тому дерматологи зазвичай не рекомендують витрачати на них гроші.

Приймайте короткі і прохолодні душі

Чим більше часу ви проводите в душі або ванні, тим сухішою буде ваша шкіра після процудури. За думкою дерматологів, гаряча вода сушить шкіру сильніше, ніж вода температури тіла. Для пружності шкіри протягом усього року намагайтеся, щоб ваш душ був якомога коротшим і теплим. Дерматологи стверджують, що холодна вода допомагає шкірі зберігати природний жировий баланс.
Крім шкіри тіла, під низькою температурою можна обполіскувати і голову. При цьому лусочки на поверхні волоса розгладжуються, і локони виглядають більш пружними і блискучими, менше втрачають вологу і рідше ламаються.

Є питання з догляду за шкірою обличчя?

Онлайн-консультація з фахівцями Biofrid
Оперативная, профессиональная и бесплатная онлайн консультация специалистов в области косметологии и здорового образа жизни.

Засоби по догляду за шкірою обличчя

Догляд за обличчям Biofrid Cosmetics
Порадуйте себе сяючою свіжістю здорової шкіри обличчя. Живильни крема для щоденного догляд, 90% натуральних компонентів органічного походження.
Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з попередньої письмової згоди «BIOFRID».

Слідкуй за нами в соціальних мережах!

2020 «BIOFRID». ВСІ ПРАВА ЗАХИЩЕНІ.

Разработано в V&V Communication